دین و دانش

علوم مذهبی و علمی

دین و دانش

علوم مذهبی و علمی

قدیمی‌ترین نسخه قرآن روی اینترنت قرار گرفت

 قدیمی‌ترین نسخ قرآن روی اینترنت قرار گرفت
دو نسخه از قدیمی‌ترین نسخه‌های قرآن، از گران‌بهاترین مجموعه نسخه‌های خطی شرقی برای استفاده پژوهشگران جهان روی اینترنت قرار گرفت...
 
به گزارش خبرگزاری فارس، این دو قرآن که قدمت آنها به قرن 7 میلادی (قرن دو هجری) می‌رسد بخشی از مجموعه بسیار ارزشمند مینگانا است که در دانشگاه بیرمنگام نگهداری می‌شود.
یکی از این دو قرآن ( شماره 1572)، احتمالاً مربوط به حدود یک قرن پس از رحلت حضرت محمد (ص) است و از قدیمیترین قرآنهای موجود به شمار می‌رود.
این مجموعه شامل منظومه‌های شعر، متونی با نقش و نگار و سکه هایی است که قدمت آنها به هزار سال می‌رسد.

پایگاه اطلاع‌رسانی میراث مکتوب نوشته است که مجموعه مینگانا یک مجموعه منحصر به فرد است که بیش از 3000 نسخه خطی به 11 زبان را در طول یک هزاره تاریخی در بر می گیرد.
سایت دانشگاه بیرمنگام در حال حاضر تعداد 71 نسخه از مجموعه مینگانا را در دسترس اساتید و پژوهشگران قرار داده است.
این مجموعه شامل نسخه های خطی شرقی به زبانهای عربی، سیریاک، فارسی و یونانی است و گنجینه ای از نسخه های خطی مینیاتوری است.
نسخه‌های دیجیتالی شده که به صورت آنلاین در اختیار عموم قرار داده شده است، شامل 29 نسخه عربی اسلامی، 7 نسخه عربی مسیحی، 8 نسخه یونانی، 10 نسخه فارسی، 11 نسخه سیریاک و 6 نسخه به زبان‌های دیگر می‌شود.
علاقه‌مندان برای مشاهده نسخه‌های خطی فارسی می‌توانند به ادرس مراجعه کنند: http://www.mirasmaktoob.ir/modules.php?name=News&file=article&sid=915
پیتر رابینسون از گروه الهیات دانشگاه بیرمنگام و رئیس این پروژه، معتقد است که این مجموعه و اسناد گرانقدر نباید بدون استفاده و در آرشیوهای دور از دسترس مهجور بمانند.
مجموعه‌ای مانند مینگانا باید در معرض نظر اساتید و پژوهشگران و مورد توجه و بحث قرار گیرد.
مسئولان این پروژه بر این باورند که می‌توان با در دسترس قرار دادن تصاویر این نسخه‌ها از اساتید و پژوهشگران در سراسر جهان برای شناسایی نسخه‌هایی که از تاریخ آنها اطلاعات کمی در دست است کمک گرفت.
نسخه‌های خطی مجموعه مینگانا که از طریق سایت کتابخانه بیرمنگام در دسترس است می‌تواند منبعی ارزشمند برای محققان و استادان در انگلستان و جهان باشد.
این پروژه یکی از 25 پروژه ای است که توسط گروه JISC مورد حمایت قرار گرفته است تا استفاده از منابع درسی و پژوهشی را به صورت آنلاین فراهم سازد. این گروه قصد دارند همه نسخه‌های موجود در این مجموعه را دیجیتالی کنند.
هسته اصلی این مجموعه را آلفونس مینگانا ( 1878-1937 م) در سه سفری که در طول سال‌های 1925 و 1929 به خاورمیانه داشت با حمایت ادوارد کادبوری گردآوری کرد.
مؤسسه خیریه ادوارد کادبوری تلاش‌های فراوانی برای محافظت و توسعه این مجموعه که اکنون در بخش مجموعه‌های خاص دانشگاه بیرمنگام جای دارد انجام داده است

نظرات 1 + ارسال نظر

سلام خیلی از وبت خوشم اومده وب بی نظیری داری به من هم سر بزن خوشحال میشم

خواهش می کنم وب تو هم زیبا است ولی صفحات گذشته را نمی آورد

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد